Cand raceala isi face de cap....te tine tintuit in pat !!!

Haaaapppp-ciuuuu !!! Stiti deja ce inseamna asta, nu? Da...e primul semn ca vom gazdui o raceala. Nimanui nu ii place starea de disconfort oferita de raceala. Acele zile bolnavicioase sunt un calvar, incepand de la dureri de cap, frisoane, dureri in gat si lista poate continua.
Acum suntem in plina toamna si dupa cum bine stiti suntem foarte predispusi la raceala.

Eu ma consider una dintre persoanele norocoase, deoarece racesc foarte rar. Sunt dimineti in care ma trezesc cu nasul infundat dar alte simptome nu prezint. Insa atunci cand sunt racita, boala ma tine la pat zile bune si nu sunt in stare sa fac nimic.
In primul rand, daca raciti evitati sa luati antibiotice. Daca luati si vedeti ca raceala va trece mai repede sa stiti ca e doar ceva superficial. Da, intr-adevar antibioticul distruge virusii, dar slabeste sistemul imunitar si o sa raciti si mai des. Innebunesc cand vad mame care le administreaza copiilor de la varste de 3 ani antibiotice si injectii la cel mai mic stranut. Personal consider ca e necesar sa apelati la acest tip de medicamente doar la recomandarea medicului si doar daca e cazul.

De-a lungul timpului am invatat diverse trucuri pentru a combate raceala si pentru a o preveni. Mai multe detalii gasiti in randurile de mai jos :

In primul rand atunci cand sunt racita, incerc sa ma odihnesc cat mai mult. Nu pot sa imi anulez toate activitatile zilnice pentru a sta in pat, insa de exemplu in loc sa stau la pc dorm, in loc sa merg la o plimbare ma uit la tv in pat etc. Cand suntem raciti corpul nostru este slabit si are nevoie de odihna pentru a-si reincarca bateriile ca sa lupte impotriva virusilor.
Lichidele de asemenea sunt foarte importante, deoarece fiind racita simt cum ma dezhidratez, cand am febra transpir...deci corpul are nevoie de lichide. Daca de obicei consum apa sau suc, cand sunt racita beau foarte multe ceaiuri cu lamaie. Cand am nasul foarte infundat fac bai de aburi si pun cateva picaturi de ulei de menta sau eucalipt. Cu ajutorul acestui truc mi se desfunda caile respiratorii si calmeaza durerea in gat.
Eu toamna si iarna am aproape mereu mainile si picioarele reci, chiar daca in casa sunt 30 de grade. De aceea mereu simt nevoie sa le incalzesc si cel mai adesea apelez la bai fierbinti. Intr-un lighean pun apa cat mai fierbinte si adaug cateva lingurite de sare. Imi tin picioarele pana se raceste apa, pun sosete groase de bumbac si deja ma simt mai bine :)
Pentru mine sarea e un ingredient miraculos....de fiecare data m-a scapat de durerile in gat. Pun sare intr-o batista mai mare si o tin deasupra flacarei de la aragaz pana se incalzeste. Sa fiti atente sa fie o distanta intre flacara si batista sa nu ia foc cumva :)). Dupa ce e calda, ma pun in pat, pun batista pe gat si leg in jurul gatului un fular gros care va mentine sarea calda timp indelungat. Durerea de gat se va atenua in timp.
Durerile de cap, devin si ele insuportabile atunci cand ma paste raceala si optez doar pentru un paracetamol si comprese cu felii de cartof crud :)
Atunci cand au febra, multe persoane tind sa stea in pat si sa se infofoleasca...desi la prima vedere pare ok, nu e deloc asa. Febra se manifesta prin cresterea temperaturii corpului iar daca noi ii oferim corpului si mai multa caldura, febra nu o sa scada in curand. Evitati de asemenea si frectia cu spirt, pentru ca poate fi absorbit in piele si poate provoca intoxicatii cu alcool.
Luati un paracetamol sau o aspirina si bagati un burete in apa calie cu care mai apoi faceti comprese pe corp pana temperatura scade si ajunge la normal. Puteti uda un cearceaf in apa calie si stati invelit cu el cateva minute.

Acestea sunt micile trucuri naturale la care apelez atunci cand sunt racita. Insa pe langa asta, corpul nostru are nevoie de vitamine si nutrienti pe care din pacate nu le prea gasim in alimente si apelam la capsule. In fiecare an am perioade in care consum suplimenti alimentari...in special in perioadele critice cum e toamna cand suntem predispusi la raceala.
O sa va prezint mai jos vitaminele pe care le iau incepand din aceasta iarna. E prima data cand iau vitamine romanesti si ma simt incantata. Sunt foarte ok iar pretul este mic :)



Hofigal Imun - pret 9.90 lei

Cu extract din partile aeriene si radacini de Echinacea purpurea si Echinacea angustifolia, gluconat de zinc, vitamina C si excipienti.
  1. Actiune: stimuleaza sistemul imunitar, potenteaza eficacitatea tratamentului antimicrobian in infectii bacteriene; ajuta la normalizarea activitatii prostatei (impiedica aparitia hipertrofiei benigne de prostata); antiinflamatorie generala (la nivelul aparatului uro-genital si a mucoasei cailor respiratorii); accelereaza procesul de vindecare a plagilor si arsurilor, asigurand o buna cicatrizare a tesuturilor lezate, scade sinteza si depunerile de colesterol in vase si tesuturi; stimuleaza functiile hipofizei si corticosuprarenalelor; contribuie la dezvoltarea normala a gonadelor; incetineste procesele de degenerare tisulara datorita actiunii nocive a radicalilor liberi superoxidici si reduce procesul de imbatranire precoce si riscul aparitiei de neoplazii; favorizeaza sinteza si activitatea unor polipeptide cu functii biologice esentiale (insulina, interferon, limfokine).

  1. Mod de administrare:
Adulti: 1-2 capsule de 2-3 ori pe zi in timpul meselor sau la recomandarea medicului.
Copii (peste 5 ani): 1-2 capsule pe zi in timpul meselor sau la recomandarea medicului.
Administrarea se poate face in cure de 6-8 saptamani sau la recomandarea medicului.
Continut: 30 capsule. 


Ulei de peste - pret : 14,88 lei
Actiune: produsul este un supliment nutritiv, usor resorbabil care contine acizi grasi esentiali Omega si lipide. Este util pentru sanatatea creierului si inlaturarea starilor depresive, administrat in mod rational  restabileste raportul acizilor grasi esentiali, contribuind la functionarea optima a corpului uman.
Mod de administrare:
Adulti: cate 1-2 capsule de 900 mg, de 2 ori pe zi;
Copii de 3-7 ani: cate 2-3 capsule de 300 mg de 2 ori pe zi, dupa mesele principale;
Copii peste 7 ani: 2-4 capsule de 300 mg de 3 ori pe zi, dupa mesele principale.
Administrarea se poate face permanent sau in cure prelungite. La adulti este recomandabila asocierea cu produse antioxidante (vitamina C, E, flavonoizi, coenzima Q10).
Continut: 40 capsule moi.


Momentan iau doar aceste 2 suplimente naturale :) De la Hofigal mai am Spirulina cu extract total de catina  si Coenzima Q10 in ulei de catina . Iar cand sunt racita sau am dureri de cap apelez la Salicilol natural .
Dupa ce o sa termin Hofigal Imun si uleiul de peste o sa continui cu cele mentionate mai sus si cu siguranta o sa revin cu un nou articol ca sa va spun cum s-au comportat :)

Toate produsele prezentate pot fi gasite in magazinul online Daciccool. Pe langa acestea va este pusa la dispozitie o gama mare de produse romanesti, asadar aveti de unde alege :)
De asemenea va invit cu mare drag sa le ii urmariti pe facebook , deoarece periodic sunt prezentate oferte care de care mai tentante. Si nu vreti sa le pierdeti, nu? :)



Sper ca v-a facut placere sa cititi modalitatile mele de a trata raceala si va invit si pe voi sa imi spuneti la ce trucuri apelati :)

Va pup si va doresc multa sanatate !